SEMANARE MIMOSEI PUDICA.

Perioada optima pentru plantarea plantelor de mimosa pudica cu toate ca specificatile de pe plicurile de seminte prevad un interval de timp mult mai mare defapt toata perioada anului care de fapt face referire pentru cultivatori experimentati si florari care pot oferi conditile optime de dezvoltare a acestora.
Semanarea acestor plante este indicata sa se faca primavara devreme imediat dupa trecerea ierni cand ziua incepe sa aiba cel putin 10 ore de lumina de la rasarit pana la apus perioada de samanare optima este de la jumatatea luni Februarie pana la sfarsitul lui Aprilie.
Se iau 5-7 seminte si se pun la distanta de cel putin 2 cm una de alta in ghivece in care a fost introdus sol fertil compozit turba si pamant usor drenabil si tot o data tasat ramanand 2,5 - 3 cm liberi pana la partea superioara a ghiveciului dupa ce sau asezat semintele pe sol se presara inca un strat de pamant de circa 1 cm si se uda abundent cu apa ulterior se pune ghiveciul in geam la lumia si langa o sursa de caldura in cazul in care in casa temperatura tinde sa scada sub 16 grade celsius deoarece temperatura de germinare este de 20 grade celsius.
Si se asteapta o perioada de 2- 3 saptamani pana la aparitia mictelor plante.
Nota: Inainte de semanare se pun semintele de seara pana dimineata minim 8 ore maxim 12 ore intrun pahar de apa calduta nu rece pentru pregatirea semintelor pentru incoltire astfel plantele ies cu 1 - 1,5 saptamani mai devreme. si intervalul de incoltire intre plante este foarte mic de maxim 1,5 saptamani astfel dezvoltarea acestora va fi relativ uniforma.
Plantarea mai tarzie in mijlocul verii , toamna si iarna nu garanteaza dezvoltarea completa a noilor plante deoarece acestea au tendinta sa moara dupa o luna daca nu li se ofera conditi speciale de dezvoltare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu