UDAREA MIMOSEI PUDICA.

Mimosa Pudica se va uda moderat ca si majoritatea plantelor de apartament.
Deoarece nu este o planta care sa ii placa udarile excesive dar nici lipsa de apa ca si la cele cu frunzele carnoase care isi retin apa in tulpina si frunze.
In perioada de GERMINARE-INCOLTIRE-RASARIRE aceasta se va uda umpic mai mult deoarece planta trece peste cea mai dificila etapa si are nevoie de umiditate in sol pentru realizarea incoltiri semintelor , trebuie avut in vedere si faptul ca aceste udari sa nu fie exagerate deoarece se poate ajunge la inecarea plantei si ulterior la putrezirea radacinilor sau chiar a semintelor.
O noua udare se va efectua in momentul in care pamantul este zvantat si stratul de la suprafata da semne ca da sa se usuce maxim 0,5 cm din acesta udarea in aceasta perioada se poate efectua cu un pulverizator pentru o udare uniforma si pentru dozarea unei cantitati optime de apa.
Surplusul de apa din farfurioara se va inlatura lasand aceasta farfurioara goala , deoarece in sol nu exista cine sa consume apa ca si in cazul existentei unor plante mature in acel ghiveci iar acel surplus din farfurie va ingreuna aerisirea solului din ghiveci in conditi normale putand provocand inecarea semintelor.
Dupa ce plantele au germinat si au dat primele frunze se poate trece la o udare mai rara si completa a solului o data la 1-1,5 saptamani vara si iarna la 2 saptamani aceasta in functie de capacitatea plantei de absobtie a apei din ghiveci dar si a solului de a se zvanta , lasand surplusul de apa in farfurie pentru o udare mai rara a acestora , solul trebuie sa aiba timp sa se usuce complet in proportie de 85% tot la a 3 - 4 udare daca se lasa mai mult planta va suferi de seceta , in rest prin uscare completa intelegem o uscare a solului de 70 % se alterneaza astfel pentru simularea conditilor din mediul natural si pentru lasarea unor perioade de repaus intre dezvoltarile pe etape ale plantei.
Nota: din luna 3 se poate aplica o data la 3 udari o solutie de ingrasamant lichid diluat pentru plante cu frunze si de balcon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu